spelakort.se meny

Spelregler

Senast upplagda

Populära

Barnvänliga spel

Spel

Populära webbspel

Speltermer

Populära

Chicago

Chicago är ett pokerliknande sticktagningspel.

Giv och byten

Spelet börjar med att en spelare tar på sig rollen som giv och delar ut fem kort till samtliga spelare. Därefter får varje spelare i tur och ordning göra ett byte av valfritt antal kort. Spelaren som sitter närmast efter given får först utföra sitt byte, sedan nästa spelare, och så vidare.

När alla spelare gjort ett byte delas poäng ut till den spelare som sitter med den högsta pokerhanden (se poängregler nedan). Proceduren med bytet upprepas sedan två gånger, men efter det sista bytet sker ingen poängutdelning (poäng delas ut efter avklarat stickspel istället).

Stickspelet

Då samtliga byten är utförda börjar själva stickspelet. Spelaren som sitter efter given inleder alltid stickspelet med att lägga ut ett kort. Övriga spelare måste sedan lägga ut ett kort av samma färg om dom kan. Har en spelare inte något kort med rätt färg får denne lägga ut ett kort av valfri färg istället. Den spelare som lagt ut det högsta kortet av den eftersökta färgen vinner sticket och får nu slå ett valfritt kort, och bestämmer därigenom vilken färg som gäller för nästa stick. Övriga spelare ska nu på samma sätt som tidigare lägga ett kort av samma färg som efterfrågas. Målet med stickspelet är att vinna det sista sticket.

Efter stickspelet delas poäng ut. Spelaren som sitter med den högsta pokerhanden får poäng för den, och spelaren som vann det sista stickspelet får poäng för det.

När stickspelet är avklarat byter man ut given, spelaren som sitter efter given blir nu istället giv, och spelaren som sitter efter den nya given inleder nu stickspelet.

Målet med spelet

Den spelare som först har uppnått 52 poäng vinner spelet.

Spelregler

Poängregler i Chicago:

Varianter och tilläggsregler

Du kanske även är intresserad av...

Några av våra webbspel.

Regler till fler kortspel.

Våran Casino-avdelning eller Poker-avdelning.