spelakort.se meny

Spelregler

Senast upplagda

Populära

Barnvänliga spel

Spel

Populära webbspel

Speltermer

Populära

Skitgubbe (enkel variant)

Given

Spelet inleds med att en spelare delar ut fyra kort till samtliga spelare. därefter läggs övriga kort (talong) på bordet med baksida uppåt. Det översta kortet från talongen vänds sedan upp och läggs bredvid talongen så att framsidan av kortet syns.

Spelet

Spelaren som sitter efter utdelaren ska nu lägga ett eller flera kort ovanpå det uppvända kortet. Därefter är det nästa spelares tur. Denna spelare ska nu lägga ett eller flera kort ovanpå korten som den förre spelaren lade. Sedan fortsätter resten av spelarna på samma vis. Vilka kort som kan läggas beskrivs under "Regler för att lägga kort i Skitgubbe".

När en spelare lagt kort på högen så dras nya kort från talongen. Spelaren ska alltid dra så många kort att den har fyra kort på handen. Har spelaren redan fyra eller fler kort på handen efter att den lagt kort på högen så dras inga nya kort.

Målet med spelet

Spelet går ut på att först bli av med alla kort man har på handen. Eftersom man hela tiden drar nya kort från talongen så kan detta inträffa först när det är slut på kort i talongen. Den spelare som på slutet ensam sitter med kort kvar på handen blir "skitgubbe", och är därmed spelets stora förlorare.

Regler

Du kanske även är intresserad av...

Några av våra webbspel.

Regler till fler kortspel.

Våran Casino-avdelning eller Poker-avdelning.