spelakort.se meny

Spelregler

Senast upplagda

Populära

Barnvänliga spel

Spel

Populära webbspel

Speltermer

Populära

Svarte Petter

Svarte Petter är ett kortspel som kan spelas både med en vanlig kortlek (fransk-engelsk kortlek) och med en speciell kortlek framtagen speciellt för spelet Svarte Petter. Här beskrivs spel med en vanlig kortlek.

Given

Alla kort i kortleken förutom klöver knekt delas ut till spelarna. Klöver knekt används inte i spelet.

Målet med spelet

Målet med spelet är att först bli av med samtliga kort man har på handen. Men det viktigaste är att inte bli Svarte Petter.

Spelet

Spelet börjar med att spelaren som sitter efter given drar ett kort från spelaren som sitter till vänster om honom eller henne. Därefter fortsätter övriga spelare på samma sätt genom att i tur och ordning dra ett kort från spelaren som sitter till vänster.

Så fort en spelare har ett par i någon valör (t.ex två stycken 10:or) så lägger spelaren ner dessa par på bordet framför sig.

Kortet spader knekt är ett specialkort då detta kort symboliserar Svarte Petter. Detta kort kan inte läggas ner på bordet för att bilda par med något annat kort. Under spelets gång kommer antagligen olika spelare inneha detta kort.

Efter ett antal rundor får spelarna allt färre kort på handen, och till slut har alla spelare förutom en blivit av med alla sina kort. Spelaren som slutligen sitter kvar med ett kort (spader knekt) är Svarte Petter och spelets förlorare.

Du kanske även är intresserad av...

Några av våra webbspel.

Regler till fler kortspel.

Våran Casino-avdelning eller Poker-avdelning.